Duurzaam geproduceerd

Onze ‘No-Waste’ doelstelling

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Dat vinden we toch allemaal….? Dat klopt, maar het is niet altijd makkelijk om de juiste keuzes te maken. Zeker niet als je wordt verleidt door kleine prijsjes van massa geproduceerde producten, die verscheept moeten worden vanuit de andere kant van de wereld. Wij gaan liever voor hoge kwaliteit producten, met veilige en milieuvriendelijke materialen.

 

Essentie

De natuur kent in de oorsprong geen ‘afval’, alles wordt gebruikt voor ‘iets’. Dit is het principe van circulariteit en de eerste kernwaarde van Side to Side. De mens is heel inventief en we hebben met zijn alle vele efficiënte technieken ontwikkeld om te komen waar we nu zijn, helaas heeft dit vaak ook negatieve gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan de grote uitdagingen die we hebben zoals: de plastic soep in de oceanen, uitsterven van diersoorten, massale ontbossing, woestijnvorming, uitstoot van giftige gassen en opwarming van de aarde. Duurzaamheid staat vanaf het begin af aan op de agenda en onze missie is dan ook:

“Het leven van mensen verrijken met lokaal geproduceerde producten van hoogwaardige kwaliteit die volledig circulair zijn.”

Duurzame materialen

Om deze missie concreet te maken beginnen we met het gebruik van duurzame grondstoffen en materialen. We onderzoeken waar de grondstoffen vandaan komen, hoe ze verwerkt kunnen worden en of ze herbruikbaar of hernieuwbaar zijn. Uiteraard dienen de materialen te voldoen aan de eisen die we stellen aan het product, zodat de gebruikerservaringen goed zijn.

Bamboe

Deze grassoort groeit extreem snel en neemt daarmee grote hoeveelheden CO2 op. In tegenstelling tot bomen, groeit bamboe verder nadat het gekapt wordt. De houtachtige bamboestokken zijn sterk, flexibel, robuust en hard. Door Bamboestokken te splijten en deze vervolgens tot platen te persen, krijg je een zeer duurzaam en aantrekkelijk bouwmateriaal. De bamboe producten behandelen wij met minerale olie, om de levensduur te vergroten en de aandacht op het patroon en de warme kleuren te leggen.

Kurk textiel

Kurk textiel is een duurzaam alternatief voor traditionele textielsoorten vanwege de natuurlijke en hernieuwbare bron die het gebruikt. Kurk is afkomstig van de schors van kurkeiken, die elke 9 tot 12 jaar geoogst kan worden zonder de boom te beschadigen. Bovendien is kurk van nature waterafstotend en antibacterieel, waardoor het minder vaak gewassen hoeft te worden en daardoor minder snel slijt. Hierdoor heeft kurk textiel een lange levensduur en kan het uiteindelijk worden gerecycled of gecomposteerd aan het einde van de levenscyclus. Al met al is kurk textiel een uitstekende keuze met betrekking tot duurzaamheid.

Roestvrij staal

Roestvrij staal, ook wel bekend als RVS, is een duurzaam materiaal dat voornamelijk bestaat uit ijzer, chroom en nikkel. Het materiaal heeft een hoge corrosiebestendigheid en is bestand tegen zowel hoge temperaturen als extreme weersomstandigheden. RVS kan bovendien gerecycled worden, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Het materiaal behoudt zijn eigenschappen ook na hergebruik, waardoor het geschikt is voor toepassingen waarbij een hoogwaardige kwaliteit vereist is.
Kortom, RVS is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie, hoge temperaturen en extreme weersomstandigheden. Het is gemakkelijk te reinigen, heeft een lange levensduur en is milieuvriendelijk door het recyclen.

Aluminium

Deze zeer lichte metaalsoort is uiterst goed te recyclen. Doordat aluminium een anodiseerbehandeling ondergaat, wordt een materiaaleigen beschermlaag geactiveerd en is een lak of coating niet nodig. Omdat er geen vermenging is van verschillende materialen, kan er eenvoudig gescheiden en gesorteerd worden tijdens het recycleproces.

Modern

Strak vormgegeven producten op basis van de laatste trends.

Nederlands

Hoge kwaliteit producten geproduceerd in Nederland.

Benieuwd naar onze producten?